Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonasında Şampiyon Türkiye
  • Reklam

Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonasında Şampiyon Türkiye

Moldova’nın başkenti Kişinev’de düzenlenen Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonası’nda Türkiye damgasını vurdu.

16 Eylül 2024 - 14:26

Plaj Voleybolu Milli Takımlarımız, organizasyonu hem erkeklerde (Hasan Hüseyin Mermer-Sacit Kurt) hem de kadınlarda (Merve Çelebi-Yaren Sencel) Balkan şampiyonu olarak tamamladı.

Erkeklerde turnuvanın 1 no’lu seri başı olan Hasan Hüseyin Mermer-Sacit Kurt ikilisinden oluşan takımımız ikinci turda diğer temsilcimiz Ahmet Can Tür-Tuna İmdat ikilisiyle karşı karşıya geldi ve sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı. Üçüncü turda Moldova takımına 2-0 mağlup olan Hasan Hüseyin Mermer-Sacit Kurt ikilisi, eleme turunda bir diğer Moldova temsilcisini 2-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Yunanistan takımını 2-0, finalde de Bulgaristan takımını 2-1 mağlup eden Hasan Hüseyin Mermer-Sacit Kurt ikilisi Balkan şampiyonu oldu ve organizasyonu altın madalya ile tamamladı.

Yusuf Özdemir-Batuhan Kuru ikilisinden oluşan takımımız, ilk turu bay olarak geçti. İkinci turda Moldova takımını 2-0 mağlup etti. Üçüncü turda Yunanistan takımına 2-1 mağlup olan temsilcilerimiz yarı final için sahaya çıktığı eleme turu karşılaşmasında Bulgaristan’a 2-1 mağlup oldu ve turnuvayı 5’inci olarak tamamladı.

Ahmet Can Tür-Tuna İmdat ikilisinde oluşan bir diğer takımımız ise, ilk turda Moldova takımını 2-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Temsilcilerimiz, ikinci turda diğer temsilcimiz Hasan Hüseyin Mermer-Sacit Kurt ikilisiyle karşı karşıya geldi ve 2-0 mağlup oldu. Ahmet Can Tür-Tuna İmdat ikilisi klasman mücadelesinde ise Kosova takımına 2-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Kadınlarda ise Merve Çelebi-Yaren Sencel ikilisinden oluşan takımımız ilk tur bay olarak geçti.  Temsilcilerimiz, ikinci turda Kosova takımını, üçüncü turda da Romanya takımını 2-1 mağlup etti ve adlarını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Kosova takımını 2-0 mağlup eden Merve Çelebi-Yaren Sencel ikilisi finale yükseldi.

Finalde turnuvanın 1 no’lu seri başı olan Yunanistan takımıyla karşılaşan Merve Çelebi-Yaren Sencel ikilisi, rakiplerini 2-0 mağlup ederek Balkan şampiyonu oldu ve organizasyonu altın madalya ile tamamladı.

İlk tur bay geçen Su Şimdim-Ceylin Sayar ikilisinden oluşan takımımız ise ikinci turda Moldova takımına mağlup oldu. Eleme turu maçlarında Moldova ve Romanya takımlarını 2-0 mağlup eden temsilcilerimiz yarı finale yükselmeyi başardı. Takımımız, yarı finalde Yunanistan takımına 2-0 mağlup olarak final şansını kaybetti. Millilerimiz üçüncülük maçında da Kosova temsilcisine 2-0 mağlup oldu ve turnuvayı 4’ncü olarak tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Pizza Hut, Erkekler Voleybol 1.Ligi’nin Ana Sponsoru Oldu
Pizza Hut, Erkekler Voleybol 1.Ligi’nin Ana Sponsoru Oldu
Erkekler Kupa Voley’de Grup Müsabakaları Tamamlandı
Erkekler Kupa Voley’de Grup Müsabakaları Tamamlandı