TVF Başkanı Üstündağ, Ulusal Voleybol Aday Hakem Kursu'nu Ziyaret Etti

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Ankara'da devam eden Ulusal Voleybol Aday Hakem Kursu'nu ziyaret etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Ankara’da devam eden Ulusal Voleybol Aday Hakem Kursu’nu ziyaret etti.

16 ilden 20 hakemin katıldığı kurs, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü sona erecek.

Kursta kısa bir konuşma yapan TVF Başkanı Üstündağ şunları söyledi:

“Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım bu kurs süresince hepiniz başarılı olursunuz. Anadolu’nun dört bir yanından buraya gelerek bu başarıyı hedeflemeniz, bizler için gurur verici. Voleybol ile nasıl gurur duymayı hak ettik diyorsak, sizlerle de aynı şekilde gurur duyuyoruz. Geldiğimiz noktada, voleybolun tüm paydaşlarının çok daha önemli roller üstlendiğini görüyoruz. Bugün, gerek dünya çapında gerekse Avrupa’da hakemlerimiz büyük organizasyonlarda görev alıyor. Son olimpiyatta uluslararası voleybol hakemimiz Nurper Özbar’ın görev alması, bu başarının bir göstergesi. Sürdürülebilirliğin önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Türkiye bugün Balkanlar’da, Avrupa’da ve dünyada her alanda varlık gösteriyor. Altyapımız ve üst yapımızla birçok kategoride mücadele ediyoruz. İstersek her alanda en iyisini yapabileceğimizden şüphem yok. Takımlarımız aldıkları başarılarla bunu gösteriyorlar. Kursunuzun hayırlı olmasını diliyor, hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

MHGK Başkanı Aziz Yener ve MHGK Üyesi Ahmet Çelik tarafından verilen teorik eğitimler ve saha denemeleri ardından sınava tabi olacak adaylar; başarılı oldukları takdirde hakemlik kariyerine Ulusal Voleybol Hakemi olarak devam edecek.