Gümüş Milletler Ligi Şampiyonu Oturarak Voleybol Takımımız Şampiyonluğu Değerlendirdi

Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımımız, Slovenya'da düzenlenen 2024 Gümüş Milletler Ligi'nde şampiyon oldu.

Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımımız, Slovenya’da düzenlenen 2024 Gümüş Milletler Ligi’nde şampiyon oldu. Tarihi şampiyonluk sonrası başantrenör Aziz Hopyar, takım kaptanı Mehmet Yılmaz ve oyuncular, şampiyonluğu Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesine değerlendirdi.

Aziz Hopyar – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Başantrenörü

“Azim, inanç, planlı ve teknik antrenmanlar yapıldığında hedeflediğiniz kupaya ulaşmak çok daha kolay oluyor. Çok inandık, hedefimiz belliydi: Gümüş Milletler Ligi’nde şampiyon olmak ve İstiklal Marşımızı okutarak ülkemize bu kupayı ilk defa getirmekti.

Disiplinli ve uyumlu bir kamp dönemi geçirdik. Rakiplerimizi iyi analiz ettik. Hangi takımda kimi durduracağımızı, hangi pozisyonda olacağımızı belirledik. Dolayısıyla her şeyi ilmik ilmik işleyerek ve planlayarak hazırlandık ve şampiyonluğa ulaştık. Ulaştık diyorum çünkü bizim için adım adım hazırlanılan bir aşamaydı ve sonucu mutluluk ve gururla son buldu. Biz, bu turnuvada şampiyon olacağımıza ve bu şampiyonluğu ilk defa ülkemize getireceğimize tüm ekibim ile inanmıştık. Sonunda şampiyon olarak İstiklal Marşımızı okutmak nasip oldu; bu gurur bizler için paha biçilemez. Engelli bireylere şans verildiğinde neler başarabileceklerini hep birlikte görmüş olduk.

Başarıya giden ve sonunda şampiyonlukla sonuçlanan bu yolda bize destek olan başta Federasyon Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’a, branş sorumlumuz Onur Hoşnut’a, Milli Takım Menajerimiz Berfin Kahraman’a, kamp döneminde Karaman’ın ev sahipliğini en güzel şekilde hissettiren ve antrenmanlarımızın istediğimiz gibi geçmesi için katkıda bulunan Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz’e ve tabi ki bir takım değil, bir aile olarak bu kupayı kazandığımızı hissettiren oyuncularıma ve teknik ekibime teşekkür ediyorum.”

Mehmet Yılmaz – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Kaptanı

“Turnuvayı şampiyon olarak tamamlamak bizim için çok önemliydi. Ülkemize ilk defa bir şampiyonluk getirme hayaliyle başladığımız turnuvada şampiyonluk yaşamak, bizim için gurur vericiydi. Fakat böylesi ilkleri başaran bir takımda kaptanlık yapmak çok daha keyifliydi. Herkes birbirine çok yardım etti ve bu yardımlaşma bize şampiyonluğu getirdi. Takımdan çok, aile gibiydik.

Bu turnuvada oynayan genç arkadaşlarımız takımımıza çok iyi uyum sağladı. Buradaki şampiyonluk, bundan sonraki turnuvalarda bize umut verecektir. İlk şampiyonluğun benim için başka bir önemi daha var: Hayatımda ilk defa milli takımda en değerli oyuncu ödülünü aldım. En değerli oyuncu ödülünü almamda emeği geçen tüm sporcu arkadaşlarıma ve teknik ekibimize çok teşekkür ederim.”

Gökhan Gök – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Sporcusu

“Ülkemizde bu branşın ilk sporcularından biri olarak, elde ettiğimiz şampiyonluktan dolayı çok mutluyuz. Takım halinde kenetlenip güzel bir başarıya imza attık. Çok sıkı çalıştık. Turnuva başlarken hedefimiz adım adım gitmekti. Bu şekilde de ilerledik. Finale kadar hiç yenilgi almadık. Finalde de bir set almamız şampiyonluk için yeterliydi ama bizim hedefimiz oynadığımız her karşılaşmada en iyi şekilde mücadele ederek kazanmaktı. Nitekim de öyle oldu. Tarihimizde ilk kez Gümüş Milletler Ligi’nde namağlup şampiyon olmayı başardık. Takım olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”

Yunus Özbayhan – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Sporcusu

“Çok güzel bir kamp süreci geçirdik. Süremiz kısıtlı olmasına rağmen toparlanıp o kupayı istememiz ve o hırsla maçlara çıkmamız, takım olmamız, aile olmamız, işimize odaklanmamız, adım adım ilerlememiz muhteşem oldu. Çok mutluyum, biz büyük bir aileyiz. Bu turnuvaya bizi inanıp gönderen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bana inanıp güvenen hocalarıma ve bizimle sürekli ilgilenen menajerimiz Berfin Karaman’a da çok teşekkür ederim.”

Onur Yıldırım – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Sporcusu

“Bu turnuva, birçok duyguyu hissettiğim bir deneyim oldu. Heyecanı, üzüntüsü ama en çok da mutluluğu tarif edilmez hislerdi. Milli takımımızın oynayanı, oynamayanı ve teknik kadrosu olarak bir bütün olmamız, hedefimize ne kadar odaklandığımızı gösterdi. Takımın bir parçası olmak gurur verici.”

Mehmet Orçan – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Sporcusu

“Öncelikle, benim açımdan bu ilk deneyimim oldukça iyi geçti. Turnuvada o atmosferi solumam bana büyük bir tecrübe kazandırdı. Takım içinde çok anlayışlı, hoşgörülü ve mücadele eden bir ekip gördüm. Saha içinde ve dışında da bu şekildeydik.”

Barış Bıyıklı – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Sporcusu

“Güzel bir turnuva geçirdik ve ilk defa Gümüş Milletler Ligi şampiyonu olduk. Bunu gerçekten hak ettik; çok çalıştık, emek verdik. Hem takım arkadaşlarım hem teknik ekip ve antrenörlerimiz olsun, hepimiz hedeflerimizi belirledik ve onlara ulaştık. Bu şampiyonluk, güzel günlerin ve yeni başarıların başlangıcı olacak.

Ekibimiz gerçekten çok yetenekli ve istekli; çalışmayı seven ve başarıyı arzulayan bir ekip. Şampiyonluğa takım arkadaşlarım ve antrenörlerimizle birlikte çok fazla inanıyorduk ve çok mutluyuz. Bize şans verildikçe neler yapabileceğimizi gösterdik. İnşallah daha güzel hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum.

Antrenörlerimize ve takım menajerimize bize verdikleri destekler için çok teşekkür ediyoruz. Hedefimize ulaştık. Bize şans verildikçe neler yapabileceğimizi gösterdik. Takım arkadaşlarımı tekrardan kutluyorum.”

Muhammet Ali Arslan – Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Sporcusu

“Öncelikle çok mutlu ve gururluyum. Bize güvenip yeniden devam etmemizi sağlayan başta antrenörümüz Aziz Hopyar olmak üzere, yardımcı antrenörlerimiz Erhan İşçi ve Tarık Çoban, fizyoterapistimiz Seçkin Serdar, menajerimiz Berfin Kahraman ve branş sorumlumuz Onur Hoşnut’a çok teşekkür ediyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bence her sporcu bu özel kişilerle birlikte oynamalı ve onların hislerine ortak olmalı. Oturarak Voleybol, bize şampiyonluktan daha çok müthiş, güzel, eğlenceli ve değerli anılar kattı. İnşallah nice şampiyonluklar yaşarız.”