Filenin Efeleri'nin 2025 Rakipleri Belli Oluyor

A Milli Erkek Voleybol Takımımızın, 2025 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oluyor.

2025 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası’nın kura çekimi, 14 Eylül’de Türkiye saati ile 15.30’da Filipinler’in başkenti Manila’daki Solaire Otel’de düzenlenecek bir törenle gerçekleştirilecek. Kura çekimi, Volleyball World YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Bu yıl ilk kez 32 takımın katılımıyla düzenlenecek 2025 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası’nda Cezayir, Arjantin, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Küba, Çekya, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Japonya, Kore, Libya, Hollanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ukrayna ve ABD takımları mücadele edecek.

Filenin Efeleri’nin beşinci kez yer alacağı organizasyonda ev sahibi Filipinler A Grubu’nda, dünya sıralamasının en üst sırasında kalan yedi takım diğer gruplara seri başı olarak otomatik yerleşecek. Dünya sıralamasında yer alan kalan 24 takım ise kura çekiminde ikinci, üçüncü ve dördüncü torbada yer alacak ve grupları kurayla belirlenecek.

2025 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası’nda grup müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırada tamamlayan sekiz takım ile sekiz grup ikincisi toplam 16 takım son 32 turuna yükselecek. Son 32 turunun ardından ise çeyrek final, yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak.

2025 FIVB Erkekler Voleybol Dünya Şampiyonası, 12-28 Eylül 2025 tarihleri arasında Filipinler’de düzenlenecek.