Balkan Şampiyonasına Türkiye Damgası: 1 Altın, 1 Gümüş

Romanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen U20 Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonasına Türkiye damgasını vurdu.

20 Yaş Altı Erkek ve Kadın Plaj Voleybolu Milli Takımlarımız, organizasyonu erkeklerde altın, kadınlarda gümüş madalya ile tamamladı.

Ahmet Can Tür/Tuna İmdat ikilisinden oluşan U20 Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, B Grubu’nda oynadığı müsabakalarda Moldova 2 ve Romanya 4 takımını 2-0 mağlup ederken, Romanya 2 takımına 2-1 mağlup oldu. Grubunu 5 puanla ikinci sırada bitirerek çeyrek finale yükseldi.

Millilerimiz, çeyrek finalde Moldova 1, yarı finalde de Romanya 2 takımını set vermeden 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı. Finalde Romanya 1 takımını 2-1 mağlup eden Millilerimiz organizasyonu Balkan şampiyonu olarak tamamladı.

Ceylin Sayar-Su Şimdim ikilisinden oluşan U20 Kadın Plaj Voleybolu Milli Takımımız, B Grubu’nda oynadığı müsabakalarda Moldova 1, Kosova ve Moldova 4 takımlarını 2-0 mağlup etti ve grup etabını set vermeden 6 puanla namağlup lider tamamladı ve doğrudan yarı finale yükseldi.

Milliler, yarı finalde Romanya 4 takımını 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ise Romanya 1 takımına 2-1 mağlup olan Millilerimiz Balkan ikincisi oldu.